The Big B…

WP_000005

Efter 5 ugers fuldtidsarbejde tog jeg en tur til the Big B…Berlin, for at fejre min søsters toogtyvende år, se på kunst og koble af inden det atter går løs med jobsøgning.

Berlin har altid været lidt ambivalent for mig. Jeg ved hvad byen har at byde på, men sommetider føler jeg den gemmer det. Det tog mig noget tid at åbne op for det (det refererende til det megen kultur, stemningen af storby etc.). Men Berlin og jeg bliver mere og mere fortrolige for hver gang jeg besøger byen, den vokser på mig. Heldigvis.

Første dag fandt jeg mig til rette med en gåtur, en god kop kaffe og en god bog på en café i nabolaget Friedrichshain, hvor jeg var indlogeret i min søsters lejlighed.

Anden dag stod den på kunst. Jeg tog derfor til Hamburger Bahnhoff – museum für Gegenwart. Her købte jeg en kombi ticket, som gav adgang til den permanente udstilling samt særudstillingerne. Den permanente udstilling rummer en del Andy Warhol og Roy Lichtenstein, klassikere, som er god kunsthistorie, men som jeg efterhånden har set en del gange. Udover den permanente udstilling var der udstillingen body pressure – sculpture since the 1960s, en interessant udstilling som helt sikkert var pengene værd med bl.a. værker af Marina Abramovic og Paul McCarthy. Foruden var en særudstilling af Martin Kippenberger (sehr gut/ very gut) og en udstilling af Hilma af Klint. Sidstnævnte sagde mig intet, men Martin Kippenberger var et interessant – og komisk bekendtskab, en mand jeg for fremtiden vil holde øje med.

Efter at havde besøgt Hamburger Bahnhof tog jeg videre til Hackescher Markt (Spandauer Vorstadt), hvor jeg gik på jagt efter  C/O Berlin (the place for photography). Det lykkedes mig desværre ikke at finde stedet, da det viste sig at den adresse jeg havde læst mig til ikke længere var den eksisterende adresse.  C/O Berlin har jeg til gode til næste gang jeg besøger Berlin. Er en kæmpe fotokunst entusiast, så er sikker på vores bekendtskab nok skal blive gavnligt.

Da jeg ikke fandt C/O fandt jeg til gengæld nogle spændende gallerier i gaden Gipsstrasse og gaderne omkring. Her fandt jeg også Do You Read Me?? , en hyggelig lille butik som forhandler alverdens magasiner. Det var kærlighed ved første blik.

De resterende dage brugte jeg med min søster, god mad, hygge, gåture og en tur i bio, hvor vi så “This Is The End” – så åndssvag sjov en film.

WP_000006

På Berliner grund (Hamburger Bahnhoff).

WP_000009

En del af kunsten, kigger I godt efter kan I se Michael J og Bubbles (Paul McCarthy) i baggrunden.

WP_000011

En væg dekoreret af kunststuderende.

WP_000053

Fødselsdagsfejring.

WP_000008

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s