Kære 2015

IMG_0158.jpg

2015, jeg blev aldrig klog på dig. Du har været et svært år, der er sket meget, så jeg har svært ved at rumme dig. Du har været udfordrende, men også vist dine gode sider. Kærligheden har været gennemgående. Du har ført mig steder, jeg ikke regnede med, jeg skulle føres – og jeg er fulgt med. Nu står jeg her, ved udgangen og indgangen til 2016 og spørger, hvad skete der? Var det, hvad der skulle ske?

2015, du var året, hvor det skulle lykkedes, efter utallige projektansættelser, at skaffe et ordinært job og en fast løncheck hver måned. Det er ikke nemt at indrømme, men en økonomisk sikkerhed giver frihed.

2015, du var året, hvor jeg har fået – eller genvundet – mine egne kompetencer. Jeg er god til det, jeg gør – og jeg tør sige det højt. Min faglighed har jeg kæmpet for, og de erfaringer bruger jeg nu, fordi jeg tør. Det tog tid og det er en proces, men det føles rart.

Fravalg betyder tilvalg og omvendt betyder tilvalg fravalg. Jeg valgte jobbet i Aarhus til og dermed midlertidigt Kbh. fra. Jeg savner Kbh., byen, vennerne og min søster. Aarhus er blevet for lille. 2015, du var året hvor jeg igen valgte kærligheden til (eller kærligheden valgte mig?). Jeg vil gerne kæmpe for den, kærligheden, og for ham, når jeg ved, han gør mig bedre og større end jeg er i stand til på egen hånd. 2015, du var året, hvor kærligheden formerede sig og mine længste venskaber offentliggjorde nye familiemedlemmer. Tiden går og vi er nu voksne der får børn. 2014 var bryllupper. 2015 var babyer i stedet for bryllupper.

2015, du var det år, hvor jeg havde brug for at være mere alene end jeg nogensinde har haft før. Jeg lader op, når jeg har liv omkring mig, men 2015 du gav mig så meget liv, så mange skæbner, så mange historier at forholde sig til, at jeg også havde brug for at lade op ved at trække mig. Mine antenner er åbne, det benytter folk sig af. Jeg vil gerne det skal forblive sådan, men i 2016 skal jeg være bedre til at rumme uden at forholde.

2015, du var året hvor jeg næsten fik tekster publiceret, men du var også året, hvor skriveriet blev mindre end de forrige år, så 2016, du skal være året, hvor tiden til skriveriet bliver prioritet – og gerne med et mål for øje. Ligeledes skal dansen, sporten, kunsten, bøgerne, familien og vennerne prioriteres. Jeg lever ikke af min hobby og derfor skal jobbet ikke fylde det hele.

2015, du var året, hvor jeg utallige gange måtte slukke tv’et, lade avisen ligge eller forbande en tråd på de sociale medier alt imens jeg måtte tørre tårerne fra mine kinder væk. Så meget ignorance og uvidenhed. 2016, jeg håber du bliver bedre og folk bliver i stand til at skelne angst og frygt fra virkelighed.

For angsten var desværre dominerende i 2015, og den overskyggede det meste. Jeg håber inderligt det bliver bedre næste år.

Rigtig rigtig godt nyt år.

 

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s